Beauty School - PUSPITA MARTHA

00:06 Endi Feng 18 Comments

Hi..

I have been tweeting about me enrolling into a beauty school. And post photos about my daily school routine on my instagram HERE.

So, I joined PUSPITA MARTHA International MakeUp School since 28th of October 2013.
I am taking Fashion & Photography MakeUp CIBTAC Diploma programme.

source: www.puspitamartha.ac.id

The reason why I enroll into this makeup school is simple. As I going through makeup artistry business, my friends who are graduated from Puspita Martha is very neat in makeup.
I want to learn about the techniques, about the basics of makeup in a formal education.
I believe my self taught techniques have flaws, which can be perfected by guidance from the experts, and keep practicing in a school.

CIBTAC programme takes 4 months to be completed. Not too short, but not too long either.
But as this beauty school has established, and already running for 43 YEARS, I'm sure 4 months is really what it needs.

source: www.puspitamartha.ac.id
A creation of one of the teachers




I was unsure about the tuition fee. IT'S NOT CHEAP!
Rp 43,000,000.- for 4 months, it costs a fortune on tuition fee, and cosmetics, tools.
It doesn't include the daily models fee, the costume rentals fee, expat models fee for my final DIPLOMA examination, et ceteras..
But, my mom assure me, if I need it, then go for it. My parents help a lot! FINALLY..! HAHAHA
Mom, and dad were opposing me to pursue my makeup artist profession professionally.
They think I can't make it far. BUT I trust my gut.

I WILL BE A SUCCESSFUL BEAUTYPRENEUR!

Of course I cannot be this sure without my fellows beauty junkies!
You guys are the reason why I keep pushing myself to be better in makeup artistry/beauty industry.
Therefore, I thank you.. *bow*

---

If you girls want to help me out, and be a part of my journey in Puspita Martha beauty school, you can!

By be my model!

It's been a week now. Make Up school is either fun, or MORE FUN!
It keeps getting better each day.
I want you girls to be a part of my journey to the TOP! I need models, I need canvas to make it pretty.

What I am looking for:
  1. GIRLS age 17-39 years old,
  2. Willing to be at PUSPITA MARTHA MakeUp School (Jln. Kyai Haji Wahid Hasyim, belakang Sarinah, sebrang SINDO, dekat stasiun kereta GONDANGDIA) from 8.45 AM - 4 PM, and
  3. I need a nice canvas to work with, so your brows will be groomed(cukur alis) to achieve the required look.
If you are interested, and sure about the terms above, please email me  endifengmakeup@gmail.com

Subject: "Model is ME!".
PLEASE attach a clear close up RECENTLY photograph of your face, pretty please. ^^,

So, are you my model? :)

MORE FUN each day in CIBTAC October 2013 class.
Come and be a part of the fun in the class!
Trust me, you're not only be my model, but you also can learn about the tips and tricks in makeup FOR FREE from the experts!

Enough about the fun in this post.
Will update more!





XOXO

18 comments:

  1. astaga koh, mahal bener #terasa kecekek nih leher :(.

    Tapi punya bonyok yang Dukung itu luar BIASA, sedih dengernya bias di Support :).

    Semoga BERHASIl yah Koh :D.

    ReplyDelete
  2. congrats endi,semoga makin sukses setelah masuk di beauty school pupita martha ^_^

    XOXO
    http://leeviahan.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. RIFKA: iya, mahal ternyata.. Tapi pasti baliiik..! Makanya kalo sekolah, harus sungguh-sungguh. ^^,

    VIA: haha thanks, Vi.. *hugs*

    ReplyDelete
  4. Semangat yaaa ^_^
    Kalau ada kemauan pasti ada jalan. Semua diawali dengan passion ^_^
    Good Luck. Aku suka banget sama kerja keras kamu, bisa jadi inspirasi buatku juga ^_^

    Someday, aku bakalan lihat nama ENDI FENG tertera dimajalah orang sukses ^_^
    Cia yooo ^_^

    ReplyDelete
  5. wahaa selamat ya koh...
    tapi mahal juga ya koh sampe segitu -.-
    salam kenal koh, saya dina (:

    chencipiet.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. KORNELIA LUCIANA: Thank you, Kornel.. Yuk, kalo ke Jakarta, kita main dandan. :)

    DINA: Hi, Dina.. Salam kenal~ Aku sudah pengen sekolah di PM sejak 2010. Sekarang baru masuk. HAHAHA. Jadi, kalau mau sesuatu, TERUS DIPIKIRKAN. Tau-taunya, ntar goal juga. :))

    ReplyDelete
  7. Halo Endi, salam kenal yah :). Good luck with the course ya, it's wonderful when one can pursue one's lont time dream :), semoga makin hebat nanti nya yah (sekarang aja udah hebat banget) :)

    ReplyDelete
  8. mahaaall ya biayanya tp terbayar setelah lulus nanti, duhh pngen banget jadi model kamu dear, huhuw sayang aku ga di jkt :(

    kamuu makin unyuuu ya :p

    ReplyDelete
  9. nggak nyangka semahal itu ya, tapi pasti worth it ya yg kita dapat sama yg kita bayar.

    semangat dan sukses terus untuk kedepannya koh endi :D
    salam kenal ^^

    ReplyDelete
  10. Ko Endii kalau jadi model alisnya musti cukur sampe botak atau gimana?? kalau sampe botak takut akuuh :(

    ReplyDelete
  11. mau dong ndi jadi model kamuuu <3

    ReplyDelete
  12. Endiiiiii kalo gw di jakarta, gw udah daftar jadi model lo nih! hiks..

    Anyway, sukses sekolahnya. You'll be an awesome BEAUTYPRENEUR, I know it!!!

    ReplyDelete
  13. semoga sukses yah...
    dr dl pgn belajar make up jg,syg ga kuat biayanya untuk belajar di PM
    jd otodidak sendiri,tp msh asal2an gt hahaha

    you're not only be my model, but you also can learn about the tips and tricks in makeup FOR FREE from the experts! ---> bikin tertarik :D

    ReplyDelete
  14. semangat semangat!!!! BTW itu jadi modelnya tiap hari ya?

    http://imaginarymi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. MINDY PAULINE: Hi, Mindy! Thanks. Aku masih belajar kok.. :')

    DEWIE APRILIA: Dewie.. HAHAHA aku makin unyu? *tersipu malu* :"> Kalau lagi di Jakarta, kamu sini jadi model ku.. Kita main dengan warna.

    NURINA ADHALIA: Hi, Nurina. Salam kenal yah.. Amin untuk doa semangat dan suksesnya. ^^

    MEYLISA AGUSTINA: Kaga, Mel.. Alis yah dicukur serapihnya. Horor banget kalo sampe babat habis. HAHAHA. Kecuali buat kelas penganten yah.

    MISS RHEA: GITAAA..! Hayok, beneran lho yah.. Aku tagih janji mu untuk jadi model ku. Ntar kalo ada kelas makeup lagi, aku kabarin yah. Minggu depan sudah kelas hairdo. :)

    MARCELLE YULIANNE: Ci Marcelle.. Daku kangen banget sama dirimu! Ke Jakarta lagih dong. Kita belum sempat main dandan bareng nih..

    MARGARET ANGELA: keputusan untuk sekolah gak cuma capcipcup semacam beli baju lho.. Ini sudah dibicarakan ke ortu juga dari tahun 2010. Sempat di-PHP-in ortu juga. >_< Akhirnya kesampaian skrg. Jadi, siapa tau taon depan kamu yg masuk skolah ini.. :D

    RADEN AYU/MI: Ayu.. SEMANGAAAT! Engga, tiap hari harus ganti model. Jadi kita makin byk belajar ttg makeup koreksi tiap karakter wajah. :)

    ReplyDelete
  16. Hi tolong sharing dong... Aku juga rencana feb ini maw belajar di puspita martha juga, nah kan ada xtra charge untuk cosmtic dan tools sekitar 5jt an. Itu dapat apa saja ya? Thank you

    ReplyDelete
  17. Hi.. Tanya donk untuk xtra charge cosmetics and tools sekitar 5jt itu dapat apa saja ya?? Thanks.

    ReplyDelete
  18. Aku memikirkan sekolah di PM.... Aku harus bissaaaaaa .... Thank's Endi, semoga aku bisa ketemu kamu dijakarta ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

    ReplyDelete